Bioracer Evoc GP, Rajamäki 13.5.2017

Mastercup- osakilpailu ajettiin Nurmijärven maisemissa Lauantaina 13.5. Olutpolkijoista lähti tähän mennessä ennätysmäärä mukaan tähän 75km pitkään kilpailuun, peräti 4. Kilpailijoita tässä lähdössä oli pitkälti yli 50.

Jo kisan alusta pidettiin yllä suhteellisen kovaa vauhtia 38-40km/h, mutta siitä huolimatta oli muutamia irtiottoja. Yhteen näistä irtiotoista ja pisimpään hatkassa olleeseen lähti myös Olutpolkijoiden Sami Tenhunen. Hatka ajettiin kuitenkin lopulta kiinni.

Porukka pysyi kasassa aina 32km kohtaan, jossa alkoi mäkisimmät osuudet. Kisakonkarit tällöin rankaisivat väsyneimpiä ja niitä jotka ei ollut hereillä. Olutpolkijoista tämän sai ensikilpailuaan ajava Esa Lehtinen karvaasti todeta. Mäkeen tultaessa ei Esa ollut riittävän hereillä, saati joukon etupäässä. Vaikka tahtoa oli, niin kroppa ei vaan suostunut. Porukka meni ja mies jäi mäkeen. Tämän lisäksi Esa ajoi yhdestä risteyksestä harhaan ja viimeistään silloin oli peli menetetty pääjoukon kiinni saamiseksi.

Kisakonkari Kari Lehtinen yhdessä Pasi Nikkasen kanssa saivat hetken myöhemmin kokea saman kohtalon. Mäessä pääsi pääjoukko karkuun. Alkoi armoton takaa-ajo pääjoukkoon ja lopulta 6km taistelun jälkeen Kari saikin vauhtiaan hiljentäneen pääjoukon kiinni. Juuri kun joukko oli saavutettu niin tuli uusi repäisy, eikä Kari ollut vielä palautunut kiinniotosta.

Alkumatkan irtioton rasituksista huolimatta oli Sami Tenhunen edelleen pääjoukossa aina maaliin saakka. Loppukiriin ei vain ollut jäänyt yhtään ylimääräistä ruutia ja kärkisijat karkasivat Samiltakin.

Vaikka sijoitukset ei olleet kummoiset, niin kaikki ajettiin loppuun asti. Saatiin hyvää kokemusta ja treeniä. Yhdessä tuumin todettiin:

“On tää vaan hieno laji”

Sijoitukset:

Sarja M40:    Sami Tenhunen 11,  Pasi Nikkanen 13

Sarja M50:   Esa Lehtinen 13

Sarja M55:   Kari Lehtinen 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *