Tavastia 4 Days Hausjärvi-Riihimäki, 25.-28.5.2017

Viikonloppuna ajettiin Tavastia 4D kilpailu, jossa Mastercup myös osana kolmipäiväisenä kilpailuna. Olutpolkijoista tällä kertaa mukana vain ensi kisakauttaan ajava Sami Tenhunen

Perjantaina oli kortteliajo noin 45 minuuttia. Kierros ajettiin noin kahdeksan kertaa. Kierros oli vaativa lyhyen hiekkatieosuuden ja suhteellisen kovan mäen johdosta. Sami pysyi aina viimeiselle kierrokselle mäkeen tultaessa porukassa, mutta putosi siinä kärkiryhmästä. Tästä Sami sisuuntuneena laittoi ketjua kireämmälle ja päästeli alamäen niin kovaa, että lopulta kuittasi pääporukan. Maalissa sijoitus mahtavasti 2.

Lauantaina ajettiin 52km maantielenkki kaksi kierrosta, yhteensä 104km. Muutamia irtiottoja oli kisan aikana, mutta Sami malttoi olla niihin lähtemättä. Jossain vaiheessa kylläkin pääporukan vetomiehenä kun ajettiin hatkaa kiinni. Sami pysyi koko matkan pääjoukossa, mutta oli loppukirissä ikävästi oikeassa reunassa jääden hiukan pussiin. Kärkipaikat meni, mutta loppusijoitus 8. jätti mukavasti nälkää seuraavalle päivälle…

Sunnuntaina ajettiin 34km lenkkiä 3 kierrosta, yhteensä 102km. Jalat oli jo aikaisemmista päivistä raskaat, mutta niin ne oli muillakin. Sami ajoi rauhallisesti tilannetta seuraten koko matkan. Ennen loppukiriä Sami nousi parantaen sijoitustaan pääjoukossa ollakseen parhaassa mahdollisessa iskupaikassa, eikä ainakaan pussissa. Loppukiriin latasi Sami kaiken mitä oli jäljellä. Maaliviiva ylitettiin aivan rinta rinnan ja Sami oli lopulta 3. Harmitellen, että kun ei lähtenyt kymmenen metriä aiemmin kiriin, olis ollu vielä paukkuja.

Kokonaistilanne 3:n päivän kisan jälkeen oli mitä mahtavin: Olutpolkijoiden Sami Tenhunen yhteispisteissä sijalla 2.

Olutpolkijat onnittelee Samia hienosta suorituksesta ja kiittää sponsoreitaan tuesta !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *