Olutpolkijan raportti ratapyöräilyn SM-kisoista

Viime viikon loppupuolella ajettiin ratapyöräilyn SM-kisat (https://www.ratapyoraily.info/ratasm) ja Olpo oli noissa kisoissa edustettuna tiettävästi ensimmäistä kertaa! Jäsenemme Petri Rinne edusti seuraa omalla kisadebyytillään. Seuraavassa kisamatkasta Petrin omin sanoin.

“Kisat on nyt ohi ja jälkipyykin aika. Elämäni ensimmäiset kilpailut ratapyörällä velodromilla ja tein hyväksytyn tuloksen, tämä oli tietysti minimitavoite.

Minua on jo pitkään kiinnostanut ratapyöräily sen luonteen vuoksi. Raaka laji, jossa kello ei anna armoa, kilpailijoista nyt puhumattakaan. Kaikki menee velolla niin lujaa kuin pääsevät, tai uskaltavat ajaa.

Tähän loppuukin lajissa tiukkapipoisuus eli piiri on sen verran pieni, että kaikki ovat tuttuja toisilleen. Ja sitten on meitä ensikertalaisia, joita neuvotaan auliisti, eikä yhtään tyhmää kysymystä lajista ole olemassa.

Neuvoissa ensikertalaisille on vähän huumoriakin mukana:

– Älä kaadu, on neuvo jonka kaikki aloittelijat saavat.

– Jos et ole ajanut paljon kiinteävälitteisellä pyörällä, niin älä laita jalkaa suoraksi maaliviivalla. Rikot joko polvesi tai kohtalona on komea otb.

– Jos kaarteessa ajolinja putoaa alas niin ei muuta kuin lisäät vauhtia, jos siis pystyt.

Asialliset neuvot taas ovat asiallisia, eikä lajissa ole mitään salamyhkäisyyttä. Näin jälkikäteen voin kyllä todeta, että olisi ehkä kannattanut kysellä ennen kisoja esim. käytettävistä välityksistä muualtakin kuin tekoälyltä.

Ajoin kisan 48 eturattaalla ja takana pyöri 14 hampainen ratas. Tämä ei ole missään tapauksessa optimaalinen välitys minulle ja tähän on tulossa muutos johonkin suuntaan.” kertaa Petri taustoja kilpailulle.

“Ja sitten siihen tulokseen jonka sain aikaan. 500 metriä ja aika-ajo. Helsingin velolla se tietää yhtä koko kierrosta ja siihen vartti päälle.

En hyytynyt matkalla mitä pelkäsin, mutta tästä johtuen ajoi aivan liian varovaisesti, että olisi päässyt edes lähelle kärkikahinoita.

Tästä huolimatta voi tuloslistaa lukea ajatuksella: olen ikäluokassani Suomen seitsemänneksi nopein ratakuski. 1000 metrin takaa-ajon jätin väliin, mutta katsottuani kisaamista, otan sen mukaan ensi vuonna.

Ajan siis ikäluokassa M60 ja tähän luokkaan mahtuu vielä 9 kisaa ennen kuin siirrytään seuraavaan. Harjoittelu siis Turun velodromilla jatkuu ja pyörään on tulossa joitakin muutoksia ensi vuodeksi.”

Hienoa Petri! Seura onnittelee ja toivottaa kisaonnea myös jatkoon! Näitä juttuja on aina kiva päästä julkaisemaan. 😁🍺🚴‍♂️

Ohessa muutama Petrin nappaama tunnelmakuva itse kisapaikalta sekä tietysti omakuva tunnistusta varten.